2018-03-30 10:34:32• hírek • Bede Emőke

Leszámolnak a reklámrengeteggel

Rendet tesz a városvezetés az egyre inkább elburjánzó hirdető- és reklámtáblák rengetegében, a csütörtöki tanácsülésen a Helyi Tanács tagjai egyöntetűen fogadták el az erre vonatkozó határozattervezetet.

Az újonnan elfogadott határozat igencsak szigorúan megszabja majd, mit és hova lehet elhelyezni. A cikkelyek pontosan kitérnek a különféle reklám- és hirdetőfelületek méretére, színhasználatára, anyagára, de azt is megszabják, milyen épületekre lehet ezeket felszerelni.
 

Nem lehet ezután például a helyi hivatalok és intézmények épületére plakátot vagy reklámot elhelyezni, kivételt csak az az egy eset jelent, amikor a kihelyezett anyag az épületben működő tevékenységről tájékoztatja az arra járókat. Nem lehet továbbá emlékművekre vagy düledező félben levő házara sem ilyen anyagokat felszerelni vagy kiragasztani, de a játszóterek és szabadidős területek is tabunak számítanak majd. Nem lehet majd zavaró fényreklámokkal vagy panókkal találkozni az utak, kereszteződések, körforgalmak mellett sem, hiszen ezek könnyen elvonhatják a figyelmet a vezetésről, ezzel pedig akár balesethez is vezethetnek. Mindezzel a városvezetés arra törekszik, hogy a város arculatát egységesítse, különös tekintettel a város régi és új központjára.
 

Azonban a határozat nem csak arra tér ki, mit és hova lehet felszerelni, hanem hogy mi történik akkor, ha lejár a hirdetési kampány, ugyanis sok tulajdonos hajlamos elfelejtkezni az általa kihelyezett anyagokról. Bérletet tovább nem fizet utánuk, viszont nem is távolítja el őket. Ebben az esetben a polgármesteri hivatal gondoskodik majd az eltávolításról, ennek költségeit azonban kiszámlázza a tulajdonosnak.
 

Mindemmellett az új szabályozás által azokat a nyári terasszal rendelkező éttermeket-bárokat is meg lehet majd szorongatni, akik a kihelyezett bútorzattal bekebelezik a járdát és ezzel megnehezítik a gyalogosok forgalmat. Mi több, néhány étterem – annak ellenére, hogy csak a nyári szezonra bérelte ki az adott közterületet – még a téli hónapok alatt is odakint tartja az asztalokat-székeket. Az egyhangúlag megszavazott határozat értelmében az ilyesféle szabályszegéseket is komoly büntetéssel lehet majd díjazni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: